Wpis

sobota, 11 listopada 2017

Muffinki dyniowe z orzechami laskowymi

Muffinki dyniowe z orzechami laskowymi

Dzisiaj podajemy jesienne, wilgotne muffinki. Z chrupiącymi orzechami laskowymi i cukrową skorupką. Jak dla mnie - jedne z lepszych, polecam.


Muffinki dyniowe z orzechami laskowymi (15 - 18 sztuk)

  • 220 g mąki
  • 120 g brązowego cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • szczypta soli
  • 220 g puree z dyni
  • 90 ml oleju
  • 40 g maślanki
  • 1 jajko
  • 100 g podpieczonych orzechów laskowych

 

Suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, sól i cukier połączyć i wymieszać. W drugiej misce umieścić składniki mokre: puree z dyni, olej, maślankę i rozkłócone jajko, całość dokładnie wymieszać.

Do składników mokrych dodać suche, krótko wymieszać, tylko do połączenia składników. Dodać podpieczone, grubo posiekane orzechy laskowe, wymieszać.

Ciasto przenieść do foremek na muffiny, wierzch każdej z nich posypać niewielką ilością brązowego cukru.

Piec ok. 20 - 25 minut w temperaturze 180°C.

 

Muffinki dyniowe z orzechami laskowymi

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
mojeslodkie
Czas publikacji:
sobota, 11 listopada 2017 18:07

Polecane wpisy

Trackback

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Uwaga

Zdjęcia zamieszczone na tym blogu są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i wykorzystywanie w innych serwisach lub stronach internetowych.

bialoczarna

o mnie

Owocowy alfabet

owocowy alfabet

Popularne wpisy:

ciasto skiners
Ciasto snikers

ciasto cappuccino
Ciasto cappuccino

stefanka
Stefanka

ciasto królewiec
Ciasto królewiec

sernik wiedeńskiSernik wiedeński




Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>