Wpis

piątek, 13 października 2017

Pain Roustique

Pain Rustique

Chodzą mi po głowie ostatnio domowe chleby. Jesień sprzyja pieczeniu, a zapach domowego pieczywa wydobywający się z piekarnika jest niezastąpiony. Zaczynam znowu. Po raz kolejny. Po kilku latach przerwy jest, mój domowy chleb. Przepis Hamelmana, znaleziony na Moich Wypiekach.

 

Pain Rustique (2 bochenki)

Zaczyn:

  • 455 g mąki pszennej
  • 455 g wody
  • 0,5 g drożdży suchych

Ciasto:

  • zaczyn
  • 455 g mąki pszennej
  • 173 g wody
  • 18 g soli
  • 6 g drożdży suchych

 

Składniki zaczynu umieścić w misce i dokładnie wymieszać. Przykryć ściereczką i zostawić na 12 - 16 godzin.

.

.

.

dalsza część przepisu na moim nowym blogu Strefa Wypieków

 

 

Pain Rustique

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
mojeslodkie
Czas publikacji:
piątek, 13 października 2017 22:16

Polecane wpisy

Trackback

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Uwaga

Zdjęcia zamieszczone na tym blogu są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i wykorzystywanie w innych serwisach lub stronach internetowych.

bialoczarna

o mnie

Owocowy alfabet

owocowy alfabet

Popularne wpisy:

ciasto skiners
Ciasto snikers

ciasto cappuccino
Ciasto cappuccino

stefanka
Stefanka

ciasto królewiec
Ciasto królewiec

sernik wiedeńskiSernik wiedeński




Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>