Wpis

środa, 24 sierpnia 2016

Kulki owsiane

kulki bakaliowe

Odpoczywając chwilowo od owoców, proponuję coś innego, słodką przekąskę na bazie płatków owsianych i bakalii. Przygotowanie jest proste, a efekt końcowy zadowalający, polecam. Przepis z książki Anny Starmach “Pyszne. Na każdą okazję”.

 

Kulki owsiane

Składniki:

  • 200 g błyskawicznych płatków owsianych
  • 50 g masła
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 2 łyżki miodu
  • 1 małe jajko
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka orzechów laskowych
  • 1 łyżka migdałów
  • 1 łyżka suszonej żurawiny
  • 3 łyżki wiórków kokosowych

 

Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni C. Masło roztop na patelni, dodaj płatki owsiane i wiórki kokosowe, wymieszaj. Orzechy i migdały upraż i posiekaj. W dużej misce wymieszaj wszystkie składniki. Jeśli masa będzie za sucha, dodaj kolejne jajko, jeśli za mokra – dodaj więcej wiórków. Z masy uformuj okrągłe kuleczki, ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika na 15 minut.


Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
mojeslodkie
Czas publikacji:
środa, 24 sierpnia 2016 12:00

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Uwaga

Zdjęcia zamieszczone na tym blogu są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i wykorzystywanie w innych serwisach lub stronach internetowych.

bialoczarna

o mnie

Owocowy alfabet

owocowy alfabet

Popularne wpisy:

ciasto skiners
Ciasto snikers

ciasto cappuccino
Ciasto cappuccino

stefanka
Stefanka

ciasto królewiec
Ciasto królewiec

sernik wiedeńskiSernik wiedeński




Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>