Wpis

niedziela, 14 sierpnia 2016

Deser śmietankowy z malinami i jeżynami

deser śmietankowy z malinami i jeżynami

Prosty, klasyczny deser na bazie bitej śmietany i owoców. Czyli wykorzystanie tego co w lecie najlepsze. Przepis przygotowany na konkurs delektujemy.pl .

 

Deser śmietankowy z malinami i jeżynami (4 – 5 porcji)

Składniki:

  • 500 ml śmietany kremówki 30%
  • 100 g herbatników maślanych
  • polewa czekoladowa Delecta/tabliczka czekolady
  • garść malin
  • garść jeżyn
  • 2 mixy do śmietany Delecta
  • 3 łyżki cukru pudru

Herbatniki zmielić w blenderze na pył. Rozłożyć je na spodzie każdego z kieliszków/pucharków. Śmietanę kremówkę ubić mikserem, pod koniec dodając mixy do śmietany i cukier puder. Czekoladę/polewę rozpuścić w kąpieli wodnej. Wylać cienką warstwę czekolady na herbatniki. Na czekoladzie ułożyć warstwę malin, następnie warstwę bitej śmietany, na której ułożyć jeżyny, a następnie ponownie warstwę bitej śmietany. Wierzch udekorować polewą.

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
mojeslodkie
Czas publikacji:
niedziela, 14 sierpnia 2016 18:34

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Uwaga

Zdjęcia zamieszczone na tym blogu są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i wykorzystywanie w innych serwisach lub stronach internetowych.

bialoczarna

o mnie

Owocowy alfabet

owocowy alfabet

Popularne wpisy:

ciasto skiners
Ciasto snikers

ciasto cappuccino
Ciasto cappuccino

stefanka
Stefanka

ciasto królewiec
Ciasto królewiec

sernik wiedeńskiSernik wiedeński




Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>